ADD een stornis die steeds vaker voorkomt

Er gaat voor veel mensen een wereld open als ze eenmaal weten dat ze ADD hebben. Het is een aandoening waar redelijk wat mensen mee te maken hebben. Sommige mensen zeggen dat het komt door het voedsel dat we eten (denk bijvoorbeeld aan E nummers etc.). Anderen zeggen dat het aangeboren is. Er is helaas ook geen scan die je kunt doen om te bepalen of je daadwerkelijk ADD Kenmerken hebt. Met een vragenlijst is het te bepalen. Maar de symptomen of kenmerken van ADD heeft iedereen wel eens. Daarom is het zo enorm lastig om te bepalen of je het echt hebt.

medicatie voor ADD kenmerkenWe willen absoluut niet zeggen dat dit geen stoornis is. Het diagnosticeren ervan is alleen heel erg lastig. Toch zijn de mensen die echt te maken hebben met de kenmerken, super blij dat er oplossingen beschikbaar zijn. Want met de juiste medicatie en een aanpassing van je leven is erg heel erg goed mee te leven. Voor veel mensen die net te horen hebben gekregen dat ze het hebben, is het erg fijn om te weten dat je niet alleen bent. Die drukte in je hoofd heeft gewoon met je ADD te maken. Veel mensen zeggen dit erg fijn te vinden, en voelen zich direct een stuk meer begrepen.

Met de juiste dosering medicatie is veel te bereiken. Het is echter wel vaak zoeken naar de juiste dosering. In beginsel zul je misschien heel erg loom worden, of juist heel erg druk. De medicatie heeft even nodig om zich in het bloed op te bouwen. Het is dus ook goed mogelijk dat je pas na enkele weken effect gaat zien. In een aantal herhaalafspraken met de dokter is te bepalen welke dosering je exact nodig zult gaan hebben. Ook is het erg belangrijk dat er een aantal zaken in je leven gaan veranderen.  Zo kan een aanpassing van je werk, of meer structuur in je leven ook veel realiseren. Overleg met je psycholoog, en stel een plan op.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.